Heerlijke noedels met paksoi en in soja gemarineerde entrecote. Een lekker snel gerecht voor doordeweeks, maar ook tijdens een Aziatisch diner maak je er indruk mee!
Roer de sojasaus, rijstazijn, fijngehakte knoflook, wat chiliflakes en zout en peper door elkaar in een (oven)schaal. Marineer hier de entrecotes ongeveer 30 minuten in.
Kook de rijstnoedels in ruim water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten van de kooktijd de gehalveerde mini paksoi toe. Giet de noedels en paksoi af in een vergiet en doe alles tot gebruik terug in de pan.
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur. Voor medium houd je ongeveer 2 tot 3 minuten aan. Keer de entrecotes halverwege met een tang. Haal de entrecotes uit de pan en pak ze losjes in met wat aluminiumfolie en laat een paar minuten liggen. Zo kunnen vleessappen zich verdelen en blijft het vlees lekker mals.
Giet de runderfond in dezelfde koekenpan en roer de oestersaus erdoor. Laat iets inkoken en haal de pan van het vuur. Roer er dan de sesamolie door.
Verdeel de rijstnoedels en de paksoi over de borden. Snijd de entrecotes in dunne, schuine plakken en verdeel deze over de noedels. Giet wat jus over het vlees en de noedels. Bestrooi het vlees met de sesamzaadjes, chiliflakes, gebakken uitjes en wat ringetjes bosui. Druppel eventueel nog wat oestersaus over de paksoi en serveer.