Ga terug
+ servings
Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld
Afdrukken

Saté van mango met zoete chilisaus en kokosyoghurt

Fris en pittig, deze elegante saté van mango is een mooie afsluiter van een barbecuesessie. Heerlijk met zelfgemaakte zoete chilisaus en romige kokosyoghurt.
Gang barbecue, Dessert, Nagerecht
Keuken Indisch, Indonesisch
Trefwoord kokosyoghurt, mango, rode peper, saté, zoete chilisaus
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • in water geweekte satéprikkers

Ingrediënten

Zoete chilisaus

  • 5 rode lombokpepers grof gehakt
  • 2 el rode wijnazijn
  • 130 g kristalsuiker
  • 6 limoenblaadjes gekneusd
  • 1/4 tl kruidnagelpoeder
  • snuf zout

Mangosaté

  • 2 rijpe, maar stevige mango's
  • 150 ml ongezoete kokosyoghurt
  • rasp van 1 biologische limoen
  • 40 g kokosvlokken geroosterd

Instructies

  • Maak eerst de saus. Doe de lombokpepers met de rode wijnazijn in een hoge maatbeker en maal fijn met de staafmixer. Schep het mengsel in een steelpan met de suiker, de limoenblaadjes, het kruidnagelpoeder en het zout en laat iets inkoken. Haal van het vuur.
  • Schil de mango's met een dunschiller. Snijd de mango's in lange plakjes (van 2 tot 3 millimeter) die je daarna geplooid op de satéprikkers rijgt. Je kunt ook blokjes snijden.
  • Bestrijk de mangosaté aan alle kanten met de zoete chilisaus en zet weg tot gebruik.
  • Leg deze saté bij voorkeur op vuur dat al enigszins getemperd is, dus aan het einde van een satésessie. Rooster de saté zo'n 5 minuten per kant tot de mango hier en daar brandplekjes vertoont.
  • Strijk een sliert kokosyoghurt over de saté en eventueel nog wat overgebleven chilisaus. Rasp met een fijne rasp de limoen boven de spiesjes. Bestrooi met geroosterde kokosvlokken.