Ga terug
–+ servings
Feta uit de oven met paprika en tomaat | bougiourdi - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)

Bougiourdi, ofwel feta uit de oven met paprika en tomaat. Serveer deze Griekse dip met pita of ander brood. Heerlijk als borrelhap, voorgerecht of lunch.
Gang Hapje, Lunch, Voorgerecht
Keuken Grieks
Trefwoord brood, dip, feta, kaas, oregano, paprika, pita, rode paprika, tomaat
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • ovenschaal van 7 x 13 cm
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 100 g feta
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 zoete puntpaprika in blokjes
  • 4 el goede olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 30 g belegen Goudse kaas geraspt
  • gewone of Griekse pita

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 230 graden.
  • Meng de feta met de tomaat, puntpaprika, olijfolie, oregano en chilivlokken in de ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover.
  • Dek af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven totdat de feta is gesmolten.
  • Dien op met gewone of Griekse pita