Doe de tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Bestrooi met zout en peper en bak de tomaten ongeveer 15 tot 20 minuten totdat ze openbarsten en rimpelig zijn geworden.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten helemaal gaar.
Verwarm wat olie in een wok of koekenpan en laat hierin de spinazie helemaal slinken. Laat de spinazie een beetje uitlekken (of knijp het lichtjes uit) en doe over in een hoge maatbeker. Voeg de crème fraîche toe en pureer de spinazie met een staafmixer.
Giet de aardappelen af en stamp ze helemaal fijn met een pureestamper. Voeg het spinazie-crème fraîchemengsel toe aan de aardappelpuree en roer het goed door elkaar. Breng de spinaziepuree op smaak met zout en peper naar wens. Houd warm.
Omwikkel de stukken schelvis met het ontbijtspek en bak ze op middelhoog vuur in een beetje olie in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
Verdeel de spinaziepuree over vier borden en leg op elk bord een schelvis-spekpakketje. Leg de oventomaten ernaast en serveer.
Notities
Tip: je kunt de schelvis ook vervangen door wijting of kabeljauw.