Ga terug
+ servings
Wok recept met noedels en mango
Afdrukken

Wok recept met noedels, mango en pindakaas

Dit wok recept met noedels, paksoi, mango en pindakaas is geliefd bij kinderen en volwassen. Een topper voor doordeweeks, want hij is lekker snel klaar!
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 cm verse gember in dunne reepjes
  • 1 teen knoflook in plakjes
  • 1 bosuitje in ringetjes, houd wit en groen apart
  • 2 struikjes Shanghai paksoi in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1/2 mango in plakjes
  • 300 g gekookte woknoedels
  • 1 handje pinda's

Voor de woksaus

  • 2 el gladde 100% pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 2 el zoete chilisaus
  • 2 el water

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de woksaus goed door elkaar. Zet apart.
  • Laat de wok heet worden en verhit een scheutje zonnebloemolie. Doe de gember, knoflook en de witte ringetjes bosui in de pan. Bak al omscheppend totdat ze geuren en de plakjes knoflook lichtbruin zijn.
  • Doe de paprika en Shanghai paksoi in de pan en roerbak mee totdat de paprika wat zachter is geworden en de paksoi slinkt. Voeg de noedels toe en wok nog even mee. Giet dan de woksaus erbij, voeg de mango toe en schep alles goed door.
  • Verdeel de wokschotel over de borden en garneer met de pinda's en achtergehouden (groene) ringetjes bosui.

Notities

Tip: als ik extra snel klaar wil zijn, gebruik ik van die kant en klare woknoedels. Die vind je per portie verpakt in het noedelschap van de supermarkt. Super handig!