Ga terug
+ servings
Zalmsalade
Afdrukken

Zalmsalade à la mamma

Dit is de beroemde zalmsalade van mijn moeder. Heerlijk op een toastje bij de borrel, of gewoon op brood natuurlijk!
Gang borrel, buffet, Hapje, Lunch
Keuken Nederlands
Trefwoord borrel, borrelhapjes, broodbeleg, hapje, vis, zalm, zalmsalade
Totale tijd 5 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje rode zalm op water
  • 2 el goede mayonaise
  • 1 el kappertjes
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 2 el verse bieslook fijngehakt
  • 1/2 rode ui
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl pikant paprikapoeder

Instructies

  • Maak het blikje rode zalm open en laat de zalm uitlekken. Doe de uitgelekte zalm in een kom, samen met de mayonaise en het citroensap. Roer door elkaar met een vork. Maak de grote stukken zalm wat kleiner door een beetje te prakken.
  • Snipper de ui. Meng samen met de kappertjes, bieslook, het paprikapoeder en de oregano door het zalmmengsel. Roer nog een keer goed door.