Go Back
+ servings
pasta met worst en gorgonzola - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Pasta met worst, tomaat en gorgonzola

Zin in een lekkere pasta? Ga dan eens voor deze penne met tomaten, worst en gorgonzola. Makkelijk om te maken en een feest om te eten! 
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord 10 ingrediënten, gorgonzola, mozzarella, oregano, pasta, penne, tomaat, worst
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g penne
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 2 mozzarellaworstjes zie TIP (notities)
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 tl suiker
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 100 g gorgonzola

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook en verhit een scheut olijfolie in een pan. Snipper de sjalot en knoflook en fruit deze 2 minuten aan in de olijfolie.
  • Verwijder het vel van de worstjes en doe de vulling in kleinere stukjes bij de sjalot en knoflook. Bak rondom aan, voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de witte wijnazijn toe, gevolgd door de gepelde tomaten, suiker, oregano en peper en zout naar smaak en laat de saus even sudderen.
  • Kook intussen de penne al dente (beetgaar), giet af en voeg bij de saus. Doe alles in een ovenschaal, verdeel de gorgonzola erover en bak 15 minuten in de oven totdat de gorgonzola is gesmolten.

Notities

TIP: je kunt de mozzarellaworstjes bij de Albert Heijn kopen, maar je kunt ook een andere soort worst kiezen.