Go Back
+ servings
Watermeloensalade-met-tomaatjes-ANNIEPANNIE-1
Afdrukken

Watermeloensalade met tomaatjes en granaatappel-fetadressing

Deze watermeloensalade met Honingtomaten® en granaatappel-fetadressing is heerlijk fris en zomers. Perfect voor bij de barbecue, of als lichte avondmaaltijd met een stokbroodje kruidenboter erbij. Enjoy!
Gang barbecue, Bijgerecht, buffet, Salad, Salade
Keuken Grieks, Nederlands, Vegetarisch
Trefwoord 5 ingrediënten, feta, granaatappel, munt, tomaat, watermeloen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Blender of een staafmixer met mengbeker
  • Fijne zeef

Ingrediënten

  • 500 g watermeloen geschild
  • 250 g Honingtomaten®
  • 8 el granaatappelpitjes
  • 100 g feta verbrokkeld
  • 1 el fijngesneden munt plus wat extra blaadjes om te garneren

Instructies

  • Maal 5 eetlepels granaatappelpitjes helemaal fijn met de helft van de feta. Haal dit door een zeef. Breng de dressing op smaak met versgemalen peper en een klein beetje zout.
  • Snijd de watermeloen in stukken en halveer de tomaatjes. Doe in een grote kom en schep de munt en de rest van de feta en granaatappelpitjes erdoor.
  • Serveer de salade in een mooie schaal en giet er wat dressing over. Serveer de rest ernaast. Garneer met de muntblaadjes.