Ga terug
+ servings
Aardappelsalade met geroosterde paprika, brie en edamameboontjes - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Aardappelsalade met geroosterde paprika en brie

Deze aardappelsalade met geroosterde paprika, edamameboontjes en brie is verrassend lekker! De frisse kruidendressing met citroen en rode peper geeft de salade een heerlijke kick.
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Salade
Keuken Nederlands, Vegetarisch
Trefwoord 10 ingrediënten, aardappel, aardappelen, aardappels, aardappelsalade, brie, citroen, edamame, geroosterde paprika, kaas, munt, paprika, peterselie, rode paprika, rode peper, sojaboontjes, vega, vegetarisch
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 350 g snelkookaardappelen
  • 150 g verse sojaboontjes
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot
  • 80 g brie
  • klein bosje munt fijngehakt
  • klein bosje peterselie fijngehakt
  • ½ rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • ½ citroen uitgeperst
  • 2 el olijfolie extra vergine

Instructies

  • Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar. Giet de aardappelen af en spoel ze onder koud water. Laat uitlekken.
  • Maak de kruidendressing door de olijfolie en het citroensap te mengen met de gehakte kruiden en rode peper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat de geroosterde paprika’s uitlekken en snijd ze in reepjes. Doe de paprikareepjes samen met de aardappelen en sojaboontjes in een grote schaal en meng de dressing erdoor.
  • Snijd de brie in plakjes en verdeel over de aardappelsalade.

Notities

TIP: in plaats van geroosterde paprika's uit pot, kun je ook zelf geroosterde paprika's gebruiken.