Ga terug
–+ servings
Pinchos met Manchego en rode uiencompote
Afdrukken

Pinchos met Manchego en rode uiencompote

Deze pinchos met Manchego zijn een echte klassieker uit Spanje. Heerlijk met een beetje rode-uiencompote on top!
Gang Appetizer, Hapje, tapas, Voorgerecht
Keuken Spaans
Trefwoord manchego, rode ui, Spaans, tapas
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • Tapasprikkers

Ingrediënten

  • 4 plakjes stokbrood in schuine plakken
  • 4 dikke plakken Manchego (of 8 kleinere plakjes)
  • 2 rode uien in ringen
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1/2 eetlepel bosbessenjam
  • 4 cherrytomaatjes (optioneel)

Instructies

  • Smelt de roomboter in een koekenpan, voeg de ui en een snuf zout toe en laat dit op heel laag vuur gedurende 15 minuten fruiten. Roer af en toe.
  • Voeg de balsamicoazijn en de bosbessenjam toe, roer goed om en laat dit nog een paar minuten mee warmen. Doe de uiencompote over in een schaaltje. Je kunt het zowel lauw als koud gebruiken.
  • Beleg de plakjes stokbrood met de Manchego en doe daarop een beetje van de uiencompote. Je houdt waarschijnlijk compote over. Rijg de cherrytomaatjes aan een tapasprikkers en steek deze in de pinchos met Manchego en uiencompote.

Video