Ga terug
+ servings
volkoren bananenbrood met dadels en walnoten-3
Afdrukken

Volkoren bananenbrood met walnoten en dadels

Dit volkoren bananenbrood is onwijs smeuïg en smakelijk! Door het volkorenmeel is het gezonder dan een standaard bananenbrood. Heerlijk bij het ontbijt, de lunch of als tussendoortje!
Gang Lunch, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Trefwoord banaan, bananen, bananenbrood, brood, cake, dadels, kokosyoghurt, lunch, ontbijt, paasontbijt, snack, tussendoortje, walnoten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 12 plakken

Ingrediënten

  • 5 rijpe bananen
  • 225 gram volkorenmeel
  • 2 eieren
  • 100 gram ongezoete kokosyoghurt (Griekse yoghurt kan ook)
  • 80 gram dadelstroop (of honing of ahornsiroop)
  • 50 gram kokosbloesemsuiker (of bruine basterdsuiker)
  • 80 mililiter melk (kies melk naar keuze, of gebruik water)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel keukenzout
  • 60 gram gehakte walnoten (of pecannoten)
  • 50 gram zachte dadels in stukjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een - niet al te grote - cakevorm in met boter of olie. Bekleed eventueel met bakpapier.
  • Prak in een grote mengkom 4 bananen tot moes met een vork. Meng er dan met een garde de eieren, (kokos)yoghurt, melk, dadelstroop, suiker en vanille-extract door.
  • Roer in een andere kom het volkorenmeel, de baksoda, kaneel en zout door elkaar. Doe dit bij het bananenmengsel in de kom en roer alles door elkaar. Voeg dan de gehakte walnoten en dadels toe en schep deze er voorzichtig door. Niet te lang mengen.
  • Doe het beslag in de cakevorm. Snijd de achtergehouden banaan in de lengte doormidden en leg beide helften met de snijkant naar boven op het beslag.
  • Bak het volkoren bananenbrood in ongeveer 60 minuten gaar, net onder het midden in de oven. Mocht het bananenbrood te donker worden, dan kun je het afdekken met aluminiumfolie. Het volkoren bananenbrood is klaar wanneer een prikker of tandenstoker er schoon weer uitkomt (met eventueel nog een paar kruimeltjes eraan).
    Iedere oven is anders, het kan dus zijn dat het bakken bij jou iets korter of langer duurt. Houd het brood in de gaten.