Ga terug
+ servings
Gevulde eieren met avocado en dille - ANNIEPANNIE.NL
Afdrukken

Gevulde eieren met avocado en dille

KNALgeel en lekker: deze gevulde eieren met avocado en dille móet je echt een keertje maken. Je maakt er gegarandeerd indruk mee! Perfect voor Pasen.
Gang borrel, Brunch, buffet, Hapje, Lunch, Ontbijt
Keuken Amerikaans, Frans, Nederlands, Pasen
Trefwoord borrel, borrelhapjes, ei, eieren, gevulde eieren, lunch, paasbrunch, paasei, paasontbijt, pasen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 3 uren
Totale tijd 3 uren 15 minuten
Porties 8 gevulde eieren

Ingrediënten

  • 4 eieren

Om de eieren geel en licht zuur te maken:

  • 500 mililiter water
  • 250 mililiter appelciderazijn
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels kurkumapoeder

Avocado-dille vulling

  • 1 avocado
  • 1,5 eetlepel zure room
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1 eetlepel verse dille fijngehakt (plus wat extra takjes om te garneren)

Instructies

  • Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze goed schrikken en koud worden onder (koud) stromend water en pel ze. Snijd de eieren in de lengte doormidden en wip voorzichtig het eigeel eruit. Bewaar de helft voor de vulling.
  • Meng in een pannetje het water, de appelciderazijn, zout en en kurkumapoeder door elkaar met een garde. Doe hier de eiwitten in en zorg dat ze helemaal onder staan. Laat dit 3 uur staan.
  • Doe voor de vulling de 4 halve eigelen, het avocadovruchtvlees, de zure room, gehakte dille en de appelciderazijn in een kom. Prak alles goed door elkaar, totdat je een gladde crème hebt. Breng flink op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak (of een hersluitbare plastic zak waar je later een hoekje uit knipt) en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Haal de eiwitten uit hun gele badje en dep ze voorzichtig droog. Vul ze met de avocado-dillecrème en garneer met een klein takje dille.