Go Back
+ servings
Doperwtenstamppot met munt en feta - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Doperwtenstamppot met munt, feta en kibbeling

Een stamppot met een Britse twist: deze doperwtenstamppot met munt, feta en kibbeling is heerlijk en nét even anders.
Gang Avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Amerikaans, Engels, Nederlands
Trefwoord 7 ingrediënten, aardappel, aardappelen, aardappelpuree, citroen, comfort food, doperwten, feta, kibbeling, Landjuweel, makkelijk, munt, samenwerking, stamppot, vis
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gram stamppotaardappelen
  • 200 gram tuinerwten diepvries
  • 130 gram feta
  • 60 gram crème fraîche
  • 1/2 citroen in partjes
  • 3 eetlepels fijngesneden munt
  • 300 gram gebakken kibbeling

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, of totdat ze makkelijk uit elkaar vallen wanneer je er met een mes in prikt.
  • Kook water in de waterkoker. Doe de tuinerwten in een vergiet en giet het kokende water er overheen. Spoel ze direct af met koud, stromend water en laat uitlekken.
  • Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen van de visboer of de verpakking.
  • Giet de aardappelen af, laat ze uitstomen en stamp ze dan goed fijn met de crème fraîche en de munt.
  • Verbrokkel de feta over de gestampte aardappelen en doe driekwart van de tuinerwten erbij. Roer alles goed door en verdeel de mash over twee borden. Garneer met de rest van de tuinerwtjes en leg de kibbeling er bovenop. Serveer met partjes citroen.