Go Back
+ servings
Zelf maken - geroosterde paprikas
Afdrukken

Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren

Wist je dat je zelf heel makkelijk geroosterde paprika kunt maken? Lekker en voordelig! Geroosterde paprika's maak je op het gasfornuis óf in de oven.
Gang Appetizer, Bijgerecht, borrel, Hapje, Side Dish, Voorgerecht
Keuken Israelisch, Libanees, Marokkaans, Midden-Oosters, Spaans, Turks
Trefwoord antipasti, borrel, borrelhapjes, gele paprika, geroosterde paprika, hapje, oranje paprika, paprika, roosteren, zelf maken, zelfgemaakt
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 1 bakje

Equipment

  • keukentang (RVS!)
  • Plastic zak (bijvoorbeeld een pedaalemmerzak)

Ingrediënten

  • paprika’s zoveel als je er nodig hebt

Instructies

1. Geroosterde paprika maken op het gasfornuis

  • Zet je grootste gaspit aan en leg er met je keukentang een paprika bovenop. Je leest het goed, gewoon midden in de vlammen leggen! Als de paprika zwart begint te worden aan de onderkant, draai je hem een kwartslag met de tang. Herhaal dit totdat de hele paprika zwartgeblakerd is.
    Geroosterde-paprika-tang
  • Zet het gas uit en stop de zwartgeblakerde paprika in de plastic zak. Sluit de plastic zak meteen zo goed mogelijk af en laat de paprika in de zak een kwartiertje afkoelen.
    Geroosterde paprika zelf maken op het gasfornuis
  • Daarna haal je de paprika uit de zak en pel je zo het velletje eraf. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Doe ze in een bakje of schaal en giet er wat lekkere extra vergine olijfolie overheen.
    Geroosterde-paprika-olijfolie

2. Geroosterde paprika maken in de oven

  • Verwarm de oven naar 220 graden.
  • Leg de paprika of paprika's ongeveer 40 minuten in het midden van de oven op de bakplaat, tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn.
  • Zet de oven uit en doe de paprika in de plastic zak. Sluit de zak laat de paprika een kwartiertje afkoelen.
  • Haal de paprika uit de zak en pel de velletjes eraf. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in repen. Doe de paprikarepen in een bakje of schaal en giet er wat lekkere extra vergine olijfolie overheen.