Ga terug
+ servings
5 ingredienten flapjacks met rozijnen - Anniepannie.nl
Afdrukken

5 ingrediënten flapjacks met rozijnen en pecannoten

Voor deze heerlijke flapjacks (koekjes) met rozijnen en pecannoten heb je maar 5 ingrediënten nodig. En van ieder ingrediënt precies 100 gram. Lekker én makkelijk dus!
Gang Gebak, Koek, Taart, Zoetigheid
Keuken Amerikaans, Engels
Trefwoord cashewnoten, flapjacks, gebakken aardappels, koek, makkelijk, pecannoten, rozijnen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 16 stuks

Equipment

  • keukenmachine
  • vierkante bakvorm van 20x20 cm
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
  • 100 gram noten-fruit mix ik gebruikte 50 gram pecannoten + 50 gram rozijnen
  • 100 gram havermout
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram schenkstroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bakvorm met het bakpapier en vet het een beetje in met olijfolie (ik gebruikte een spray).
  • Doe de boter, rozijnen, pecannoten, havermout en het zelfrijzend bakmeel in de keukenmachine. Pulseer dit totdat alles samenkomt én loskomt van de zijkanten. Voeg dan de stroop toe en pulseer totdat alles mooi gemengd is.
  • Doe het beslag over in de bakvorm en verdeel over de hele bakvorm. Druk het plat en glad met een spatel. Zet de vorm in de oven en bak in 15-20 minuten goudbruin.
  • Haal de bakvorm uit de oven en snijd er direct 16 vierkantjes van. Laat de flapjacks nu 5 minuten afkoelen in de vorm. Pak dan de zijkanten van het bakpapier vast en til hiermee de flapjacks uit de vorm. Laat ze verder afkoelen op een rekje of op een groot bord.