Ga terug
+ servings
Pompoensoep met orzo - Anniepannie.nl
Afdrukken

Pompoensoep met orzo

Deze pompoensoep met orzo is lekker én vullend. Eet er een salade of wat brood bij en je hebt een heerlijke maaltijd te pakken.
Gang Avondeten, buffet, Diner, Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Italiaans, Nederlands
Trefwoord 5 ingrediënten, flespompoen, gezond, Italiaans, maaltijdsoep, oregano, orzo, pasta, pompoen, risi, soep
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine flespompoen
  • 3 tenen knoflook
  • 8 takjes verse oregano
  • 2 kippenbouillonblokjes groentebouillon voor vega/vegan
  • 150 gram orzo/riso

Instructies

  • Was de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Schillen hoeft niet! De schil wordt vanzelf zacht. Snijd de knoflook in grove stukken.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote (soep)pan. Fruit de knoflook en oregano circa 3 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de pompoen en peper en zout toe en bak 5 minuten mee. Voeg 0,5 liter heet water en de bouillonblokjes toe en kook ongeveer 15 minuten. Check even of de pompoen gaar is met een mes in een pompoenblokje te prikken. Als het mes er zo doorheen glijdt is de soep klaar om te pureren.
  • Verwijder de takjes oregano en pureer de soep. Zet terug op het vuur en voeg de orzo en weer 0,5 liter water toe. Kook ongeveer 10 minuten totdat de orzo gaar is.