Ga terug
+ servings
varkenshaassaté met pindasaus - Anniepannie.nl
Afdrukken

Varkenshaassaté met pindasaus

Deze Indonesische varkenshaassaté is heerlijk van smaak en lekker mals. Maak de pindasaus erbij en je hebt een heerlijk maaltje te pakken!
Gang Avondeten, borrel, buffet, Hoofdgerecht, Main Course
Keuken Indonesisch, Nederlands
Trefwoord gember, Indonesisch, ketjap, koriander, pindakaas, pindasaus, rijsttafel, sambal, saté, satésaus, varkenshaas, varkenshaassate, varkensvlees
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

Voor de varkenshaassaté:

  • 400 gram varkenshaas
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bolletje stemgember
  • 1 theelepel stemgembersiroop
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • 0,5 theelepel laos
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1,5 theelepel sambal oelek
  • sap van een halve limoen
  • 4 eetlepels ketjap manis

Voor de pindasaus:

  • 1 kleine ui/sjalot
  • 1 grote teen knoflook
  • 3 eetlepels 100% pindakaas met stukjes noot
  • 150 mililiter kokosmelk
  • 1 eetlepel stemgembersiroop
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels sambal oelek of meer

Instructies

  • Hak voor de varkenshaassaté de knoflook fijn, snijd de ui in dunne halve ringen en de stemgember in vieren. Snijd elke varkenshaas in acht stukken. Meng alle ingrediënten voor de varkenshaassaté door elkaar in een grote kom en breng op smaak met peper en zout. Laat het minimaal een uur, maar het liefst een hele nacht marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rijg de varkenshaas aan stokjes, ‘hang’ deze stokjes in een ovenschaal, verdeel de overige marinade erover en bak de saté 15 minuten.
  • Maak ondertussen de pindasaus: snipper de ui/sjalot en knoflook heel fijn. Verwarm op laag vuur wat olie in een pannetje met dikke bodem en fruit hier de sjalot en knoflook in aan (niet bruin laten worden). Voeg dan de pindakaas, kokosmelk, siroop, ketjap en sambal toe, meng met een garde en breng op smaak met peper en zout.