Hak voor de varkenshaassaté de knoflook fijn, snijd de ui in dunne halve ringen en de stemgember in vieren. Snijd elke varkenshaas in acht stukken. Meng alle ingrediënten voor de varkenshaassaté door elkaar in een grote kom en breng op smaak met peper en zout. Laat het minimaal een uur, maar het liefst een hele nacht marineren.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rijg de varkenshaas aan stokjes, ‘hang’ deze stokjes in een ovenschaal, verdeel de overige marinade erover en bak de saté 15 minuten.
Maak ondertussen de pindasaus: snipper de ui/sjalot en knoflook heel fijn. Verwarm op laag vuur wat olie in een pannetje met dikke bodem en fruit hier de sjalot en knoflook in aan (niet bruin laten worden). Voeg dan de pindakaas, kokosmelk, siroop, ketjap en sambal toe, meng met een garde en breng op smaak met peper en zout.