Ga terug
+ servings
platbroodpizza met chorizo en bloemkool
Afdrukken

Platbroodpizza met chorizo, bloemkool en courgette

Deze platbroodpizza met chorizo, bloemkool en courgette is zó lekker! Ultiem knapperig en heerlijk van smaak. Ook nog makkelijk om te maken. Wat wil een mens nog meer?
Gang Avondeten, borrel, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Keuken Amerikaans, Italiaans, Libanees, Nederlands, Spaans
Trefwoord bloemkool, brood, cheddar, chorizo, courgette, pizza, pizzabodem, platbrood, worst
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 Libanese platbroden o.a. te koop bij Albert Heijn
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 handjes bloemkool grof gehakt
  • 1/3 courgette in plakjes
  • 60 gram pittige chorizo, in plakjes ik gebruik de chorizo van AH Excellent
  • 2 handjes pittige cheddar geraspt
  • 1 takje verse rozemarijn fijngehakt
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Roer de crème fraîche los en besmeer er de platbroden mee.
  • Verdeel de gehakte bloemkool gelijkmatig over de pizza. Leg er dan de plakjes en chorizo op en bestrooi met de gehakte rozemarijn.
  • Besprenkel de platbroodpizza’s met wat olijfolie en strooi de cheddar erover. Bak de pizza’s in het midden van de oven in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. (Hou goed in de gaten dat ze niet te donker worden, iedere oven is anders!)