Ga terug
+ servings
Vegan appeltaart - Anniepannie.nl
Afdrukken

Vegan appeltaart met kokosslagroom

Deze vegan appeltaart bevat geen boter, eieren of melk en is heerlijk van smaak! Het knapperige deeg is een ideale match met de romige kokosslagroom.
Gang Dessert, Nagerecht, Taart
Keuken Amerikaans, Frans, Nederlands, Plantaardig, Vegan, Veganistisch
Trefwoord appel, appeltaart, diner, hartige taart, kaneel, kerst, kokos, kokosslagroom, plantaardig, slagroom, vegan, veganistisch, verjaardag
Bereidingstijd 1 uur
Porties 8 personen

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 350 gram bloem
  • 130 mililiter ijswater
  • 80 gram zonnebloemolie
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • rasp van ½ citroen biologisch!
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 6 Royal Gala appels Marlene
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel maïzena
  • sap van een halve citroen

Voor de glans:

  • 1 eetlepel sojamelk
  • 1 eetlepel rietsuiker

Voor de kokosslagroom:

  • 2 blikken kokosmelk Fairtrade Original
  • poedersuiker naar smaak
  • 1 theelepel kaneel optioneel

Instructies

  • Zet de blikken kokosmelk minstens 24 uur in de koelkast.
  • Meng de bloem, suiker, zout en citroenrasp in een kom door elkaar. Voeg de olie toe en begin te kneden en voeg wanneer de olie helemaal is opgenomen het water toe. Blijf kneden totdat een mooi glad deeg ontstaat. Laat hierna het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appels en snijd ze in dunne partjes. Hussel de appels om met de suiker, kaneel, maïzena en het citroensap.
  • Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in tweeën. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm en bekleed een springvorm met de helft van het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en doe het appelmengsel in de vorm. Snijd de andere helft van het deeg in stroken en maak hiermee een mooi patroon op de appeltaart (zie foto).
  • Bestrijk het deeg met de sojamelk en bestrooi met de rietsuiker. Bak de vegan appeltaart ongeveer 45 à 50 minuten in het midden van de oven. Bedek de taart eventueel de laatste 10 minuten met aluminiumfolie om te voorkomen dat hij te donker wordt.
  • Maak intussen de kokosslagroom. Open de blikken en schep de hard geworden kokoscrème er voorzichtig uit, zonder het dunne kokoswater. Doe de kokoscrème in een kom en voeg er (indien gewenst) de kaneel aan toe en zoveel poedersuiker als je lekker vindt. Mix het geheel met een elektrische mixer zo'n 4 à 5 minuten, totdat de slagroom stevig is.