Go Back
+ servings
Ovenaardappels met salsa verde - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Ovenaardappels met salsa verde

Krokante ovenaardappels met een frisse, groene saus: salsa verde. Heerlijk als bijgerecht, maar ook als hapje voor bij de borrel
Gang Bijgerecht, borrel, Hapje
Keuken Duits, Frans, Italiaans, Nederlands, Spaans
Trefwoord aardappel, aardappelen, aardappels, basilicum, gebakken aardappels, kappertjes, kruiden, mosterd, oven, pastasaus, peterselie, salsa verde
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 350 gram aardappelen
  • olijfolie

Salsa verde

  • 4 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 theelepel Dijonmosterd
  • 1 klein bosje platte peterselie grof gehakt
  • 1 klein bosje basilicum grof gehakt
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 sjalotje grof gesnipperd
  • 1 eetlepel kappertjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de aardappels in gelijke stukken en hussel ze om met wat olijfolie. Leg ze op de bakplaat en maal er wat zout over. Bak de aardappeljes in 25 à 30 minuten gaar en krokant.
  • Maal de ingrediënten voor de saus fijn in een keukenmachine of blender. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Geef de saus bij de ovenaardappels.