Ga terug
–+ servings
Indiase traybake met aardappel en bloemkool - ANNIEPANNIE-1
Afdrukken

Gegrilde groente uit de oven met Indiase kruiden

Gegrilde groente uit de oven op z'n Indiaas! Een heerlijke en makkelijke avondmaaltijd met aardappel, bloemkool, kikkererwten en tomaat. Met een frisse yoghurtdressing.
Gang Avondeten, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Frans, Indiaas, Nederlands
Trefwoord aardappel, aardappelen, bloemkool, gezond, kerrie, kikkererwten, makkelijk, oven, ovenschotel, peterselie, tomaat, traybake, yoghurt
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram Rouge aardappels
  • 450 gram bloemkool in roosjes
  • 100 gram gekookte kikkererwten afgedroogd
  • 6 kleine trostomaten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • 4 eetlepel fijngehakte peterselie + extra om te garneren
  • 6 eetlepel yoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
  • Doe de olijfolie en het kerriepoeder in een schaal en meng het door elkaar. Voeg de stukken aardappel, kikkererwten en bloemkoolroosjes toe en hussel alles om. Stort de groenten op de met bakpapier beklede bakplaat. Maal er zout en peper over.
  • Besprenkel de trostomaatjes met olie en leg ze ook op de bakplaat. Bak de groenten in het midden van de oven in zo'n 40 minuten gaar.
  • Maal voor de dressing de fijngehakte peterselie en de yoghurt fijn in een blender of keukenmachine. Serveer bij de gegrilde groenten uit de oven.