Go Back
+ servings
Portobello burger met miso en guacamole
Afdrukken

Portobello burger met guacemole

Deze portobello burger is super lekker en vlezig! Hij is geschikt voor zowel vega's, vegans, flexitariërs als vleeseters. Extra lekker van de barbecue!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Barbecue, Mexicaans, Plantaardig, Vegan, Veganistisch, Vegetarisch
Trefwoord avocado, barbecue, bbq, burger, guacemole, hamburger, paddenstoelen, plantaardig, portobello, vega, vegan, vegetarische burger
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

Voor de burger

  • 2 portobello paddenstoelen
  • 2 burgerbroodjes

Voor de marinade

  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el miso

Voor de guacamole

  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • ½ citroen uitgeperst

Extra toppings

  • mayonaise vegan als je vegan eet
  • knapperige sla
  • 1 tomaat in plakjes
  • augurken in plakjes
  • kiemgroenten of alfalfa

Instructies

  • Roer de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en smeer hier de portobello’s mee in.
  • Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een kom. Prak dit fijn en meng de ui, knoflook en het citroensap erdoor. Breng de guacemole op smaak met zout en peper.
  • Grill de portobello’s op de barbecue zo’n 6 à 7 minuten per kant, totdat ze gaar zijn en mooie grilstrepen hebben. Is het geen barbecueweer? Dan kun je de portobello’s ook in een grilpan bakken.
  • Halveer de burgerbroodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten ook op de barbecue zodat ze warm en knapperig worden.
  • Smeer de burgerbroodjes in met de mayonaise en leg er de sla op. Dan de portobello’s en de toppings van jouw keuze.