Deze portobello burger is super lekker en vlezig! Hij is geschikt voor zowel vega's, vegans, flexitariërs als vleeseters. Extra lekker van de barbecue!
Roer de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en smeer hier de portobello’s mee in.
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees in een kom. Prak dit fijn en meng de ui, knoflook en het citroensap erdoor. Breng de guacemole op smaak met zout en peper.
Grill de portobello’s op de barbecue zo’n 6 à 7 minuten per kant, totdat ze gaar zijn en mooie grilstrepen hebben. Is het geen barbecueweer? Dan kun je de portobello’s ook in een grilpan bakken.
Halveer de burgerbroodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten ook op de barbecue zodat ze warm en knapperig worden.
Smeer de burgerbroodjes in met de mayonaise en leg er de sla op. Dan de portobello’s en de toppings van jouw keuze.