Ga terug
+ servings
jackfruit kerrie salade voor op brood - Anniepannie
Afdrukken

Jackfruit kerrie salade

Jackfruit kerrie salade is een vegan variant van de welbekende kip kerrie salade. Het smaakt super lekker op brood, maar ook op een toastje (bij de borrel) is het heerlijk! 
Gang Hapje, Lunch, Ontbijt, Snack
Keuken Nederlands, Vegan, Vegetarisch
Trefwoord borrel, broodbeleg, hapje, jackfruit, kerrie, lunch, mayonaise, ontbijt, snack, vadouvan
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 blik jonge jackfruit Fairtrade Original
  • 1 à 2 el mayonaise (vegan als je vegan eet)
  • 1 tl Vadouvankruiden of kerrie
  • zout & peper
  • kneepje citroensap

Instructies

  • Giet de inhoud van het blik in een vergiet en spoel de stukken jackfruit goed af met water. Laat uitlekken.
  • Snijd van elk stuk jackfruit het stevige driehoekje af. Snijd alle driehoekjes in kleine stukjes en doe ze in een kom. De rest van de jackfruit kun je gebruiken in een ander recept. Links naar deze recepten vind je onderaan dit artikel.
  • Doe de mayonaise en de vadouvankruiden bij de stukjes jackfruit in de kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Eventueel kun je de jackfruit kerrie salade garneren met wat fijngesneden bieslook, peterselie of koriander.