Ga terug
+ servings
Spinaziepuree met munt en blanke rozijnen - Anniepannie
Afdrukken

Aardappelpuree met spinazie, munt en blanke rozijnen

Deze aardappelpuree met spinazie, munt en blanke rozijnen is lekker en verrassend! Hij doet het top als bijgerecht bij vis, vlees of gegrilde bloemkoolsteaks uit de oven. 
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands, Vegan, Vegetarisch
Trefwoord aardappelpuree, munt, rozijnen, spinazie, vega, vegan
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen (of 3)

Ingrediënten

  • 500 gram stamppotaardappelen
  • 150 gram spinazie in repen gesneden
  • ±100 ml melk koemelk, amandelmelk, alles kan
  • zout & peper
  • 2 el gehakte verse munt
  • 1 handje blanke rozijnen
  • klont (room)boter (optioneel)

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg een flinke snuf zout toe aan het kookwater.
  • Giet de aardappelen af en laat ze eventjes droogstomen in de pan. Verwarm intussen de melk in een pannetje (niet laten koken).
  • Stamp de aardappelen fijn, voeg de melk en de boter toe en roer om totdat de boter gesmolten is. Voeg dan de spinazie toe en roer door de aardappelpuree. Dit kan even duren omdat de spinazie moet slinken door de warmte van de puree. Breng de puree op smaak met zout en peper en roer als laatste de rozijnen en munt erdoor.