Ga terug
+ servings
Bloemkoolstamppot met chorizo - Anniepannie
Afdrukken

Bloemkoolstamppot met chorizo en geroosterde paprika

Deze bloemkoolstamppot heeft een Spaans tintje door de knapperige chorizo, amandelen en geroosterde paprika. Een topping van zilte feta maakt het helemaal af!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion, Nederlands, Spaans
Trefwoord aardappelen, amandelen, bloemkoolstamppot, chorizo, feta, paprika, stamppot
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram bloemkool uit de diepvries
  • 100 gram feta
  • 80 gram pittige chorizo
  • 75 gram ongebrande amandelen
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot of zelfgemaakt
  • zout & peper

Instructies

  • Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan water in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de bloemkoolroosjes toe.
  • Snijd de chorizo in halve plakjes en bak ze in een koekenpan knapperig. Bewaar het bakvet.
  • Snijd de geroosterde paprika’s in dunne reepjes en hak de amandelen grof. Verkruimel de feta.
  • Giet de aardappels en bloemkool af en vang een beetje van het kookvocht op. Stamp de aardappels en bloemkool fijn en maak het eventueel smeuïger met wat van het kookvocht. Je kunt hiervoor ook een scheutje melk gebruiken. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en wat bakvet van de chorizo.
  • Roer het grootste deel van de feta, chorizo, amandelen en paprika door de stamppot. Verdeel de stamppot over twee borden. Garneer met de overgebleven feta, chorizo, amandelen en paprikareepjes.