Ga terug
+ servings
Chimichurri met zeekraal - Anniepannie.nl
Afdrukken

Chimichurri met zeekraal!

Argentijnse chimichurri met zeekraal, een heerlijke saus voor bij vlees, vis of groente. Zeekraal geeft de chimichurri een lekkere bite en een heerlijke, zilte smaak.
Gang Bijgerecht, Saus
Keuken Argentijns, Zuid-Amerikaans
Trefwoord chimichurri, rode peper, saus, zeekraal
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 1 kommetje

Ingrediënten

  • 80 ml olijfolie (extra vergine)
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • ½ rode ui (heel fijn gesnipperd)
  • 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd en heel fijn gehakt)
  • 2 el verse oregano (fijngehakt)
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 el platte peterselie (fijngehakt)
  • 15 g gewassen zeekraal (houtige deeltjes verwijderd en in kleine stukjes gehakt)
  • versgemalen peper en zeezoutflakes

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de chimichurri in een kom. Proef goed en breng op smaak met peper en zout.