Deze tonijnkoekjes met rijst en limoen maak je met tonijn uit blik. Ze zijn heerlijk smeuïg en smaakvol! Lekker met basilicummayonaise.
Gang Appetizer, Avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Snack, Voorgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord bosui, limoen, rijst, tonijn, vis
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Equipment
Staafmixer
keukenpapier
Ingrediënten
200guitgelekte tonijn uit blik(let op het MSC-keurmerk)
200ggekookte bruine basmatirijstafgekoeld
3eieren
1bosuiin dunne ringetjes
1rode peperzaadlijsten verwijderd en fijngehakt
4limoenblaadjes (optioneel)harde nerf verwijderd, in dunne reepjes
1teentjeknoflookuitgeperst
1limoen (biologisch)geraspt
zout en pepernaar smaak
Basilicummayonaise
3eleetlepels mayonaise
1ellimoensap
handvolbasilicumblaadjes
Instructies
Doe de ingrediënten voor de basilicummayonaise in een smalle maatbeker en mix alles met een staafmixer helemaal glad. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Knijp de tonijn goed uit en meng dit in een kom met de overige ingrediënten. Vorm er 10 à 12 kleine burgertjes van.
Zet een groot bord klaar met een laag keukenpapier erop.
Verhit een royale laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin in twee delen de tonijnkoekjes goudbruin en gaar. Je bakt ze ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Tijdens het bakken kun je de tonijnkoekjes eventueel nog iets platter drukken, maar kijk uit dat ze niet uit elkaar vallen.
Laat de tonijnkoekjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze daarna met de basilicummayonaise en eventueel wat partjes limoen.