Ga terug
Tonijnkoekjes met rijst en limoen - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Tonijnkoekjes met rijst en limoen

Deze tonijnkoekjes met rijst en limoen maak je met tonijn uit blik. Ze zijn heerlijk smeuïg en smaakvol! Lekker met basilicummayonaise.
Gang Appetizer, Avondeten, Diner, Hoofdgerecht, Snack, Voorgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord bosui, limoen, rijst, tonijn, vis
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Equipment

  • Staafmixer
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 200 g uitgelekte tonijn uit blik (let op het MSC-keurmerk)
  • 200 g gekookte bruine basmatirijst afgekoeld
  • 3 eieren
  • 1 bosui in dunne ringetjes
  • 1 rode peper zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 4 limoenblaadjes (optioneel) harde nerf verwijderd, in dunne reepjes
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 limoen (biologisch) geraspt
  • zout en peper naar smaak

Basilicummayonaise

  • 3 el eetlepels mayonaise
  • 1 el limoensap
  • handvol basilicumblaadjes

Instructies

  • Doe de ingrediënten voor de basilicummayonaise in een smalle maatbeker en mix alles met een staafmixer helemaal glad. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  • Knijp de tonijn goed uit en meng dit in een kom met de overige ingrediënten. Vorm er 10 à 12 kleine burgertjes van.
  • Zet een groot bord klaar met een laag keukenpapier erop.
  • Verhit een royale laag zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin in twee delen de tonijnkoekjes goudbruin en gaar. Je bakt ze ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. Tijdens het bakken kun je de tonijnkoekjes eventueel nog iets platter drukken, maar kijk uit dat ze niet uit elkaar vallen.
  • Laat de tonijnkoekjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze daarna met de basilicummayonaise en eventueel wat partjes limoen.