Ga terug
+ servings
Witlof uit de oven met serranoham en tijm - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Geroosterde witlof met serranoham en tijm

Witlof uit de oven, maar nét iets anders dan de bekende klassieker. Deze geroosterde witlof heeft een Spaans tintje door de gedroogde ham.
Gang Avondeten, Bijgerecht, Diner
Keuken Belgisch, Frans, Nederlands, Spaans
Trefwoord 5 ingrediënten, serranoham, tijm, witlof
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 8 stronkjes witlof
  • 80 g serranoham
  • 4 takjes verse tijm
  • 50 ml room
  • 50 g Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Kook de witlof 4 minuten en laat uitlekken. Verwijder de onderkant van de stronkjes, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder de harde kern.
  • Snijd/scheur de plakjes serranoham in de lengte in tweeën, rol in elk plakje serranoham een half stronkje witlof en leg in een ovenschaal.
  • Ris de blaadjes van de tijm en verdeel dit samen met de Parmezaanse kaas en wat versgemalen peper over de witlof. Schenk tot slot de room tussen de witlof en plaats de ovenschaal 30 minuten in het midden van de oven.