Ga terug
+ servings
Mexicaanse salsa salade met nacho's on the side - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Mexicaanse salsa salade met nacho's (vegan)

Deze Mexicaanse salsa salade eet je met nachochips als bestek. De salade is heerlijk fris en smaakvol! Leuk als lunch of voorgerecht, maar ook een goed borrelgerecht.
Gang Bijgerecht, buffet, Lunch, Voorgerecht
Keuken Amerikaans, Mexicaans, Tex-Mex
Trefwoord avocado, jalapeno, kaas, komkommer, koriander, limoen, mais, maiskolf, mexicaans, nacho's, nachochips, plantaardig, salade, salsa, socheeze, tex mex, tomaat, tomaten, tortillachips, vegan
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bakje SoFine SoCheeze Cubes
  • 2 maïskolven
  • 400 gram cherrytomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 7 plakjes jalapeñopeper uit pot
  • 3 eetlepels gehakte koriander (plus wat extra blaadjes om te garneren)
  • 1 limoen
  • 1 zak tortillachips (naturel)

Instructies

  • Kook de maiskolven in 5 minuten gaar. Spoel ze daarna af onder koud water. Laat uitlekken en snijd met een mes de korrels eraf. Doe in een ruime kom.
  • Snijd de tomaatjes in vieren. Halveer het stuk komkommer in de lengte en halveer beide helften daarna nog een keer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommerrepen in kleine blokjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado voorzichtig in blokjes. Doe de blokjes tomaat, komkommer en avocado bij de mais in de kom en schep heel voorzichtig om met het sap van een halve limoen.
  • Hak de plakjes jalapeñopeper héél fijn en doe dit samen met de gehakte koriander, de helft van de SoCheeze blokjes en 1 eetlepel olie uit het bakje in de kom. Schep alles weer heel voorzichtig om.
  • Maak een bergje van de salade op het midden van een grote plank of schaal. Leg de tortillachips er omheen en garneer met partjes limoen, de rest van de SoCheeze blokjes en blaadjes koriander.