Ga terug
+ servings
Mangosalade met paprika en komkommer
Afdrukken

Mangosalade met komkommer en paprika

Haal de zomer in huis met deze frisse mangosalade met komkommer en paprika! Super lekker als bijgerecht, maar je maakt er ook heel simpel een hoofdgerecht van. Zeg hallo tegen zomer op je bord!
Gang Avondeten, barbecue, Bijgerecht, Diner, Hoofdgerecht, Salade
Keuken Aziatisch
Trefwoord barbecue, bijgerecht, bosui, komkommer, limoen, mango, mangosalade, munt, paprika, rode paprika, salade, zomer
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • 2 bosuitjes
  • ½ komkommer
  • ½ rode paprika

Dressing:

  • 3 eetlepels fijngesneden munt
  • 2 theelepels honing (maple syrup voor vegan)
  • 1 eetlepel lekkere olijfolie extra vergine
  • 1/2 limoen, uitgeperst

Instructies

  • Schil de mango, verwijder de pit en snij de mango in reepjes.
  • Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Snijd er vervolgens mooie schuine plakjes van (zet je mes schuin op de komkommer). Was de bosui, verwijder de aanzet en snijd de bosui schuin in dunne ringen. Was ook de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika eerst in reepjes en daarna in schuine stukjes.
  • Doe alles in een mooie kom of schaal. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Even goed roeren totdat de honing helemaal is opgelost. Schep dan de dressing door de mangosalade.