Ga terug
+ servings
Maissoep met chorizo en pistache - ANNIEPANNIE.NL
Afdrukken

Maissoep met chorizo en pistache

Deze romige maissoep met chorizo en pistache zet je in een handomdraai op tafel. En lekker dat 'ie is! Perfect voor met Pasen, of elk ander moment. :)
Gang Brunch, Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Amerikaans, Nederlands, Pasen, Spaans
Trefwoord 7 ingrediënten, chorizo, chowder, lunch, mais, paasbrunch, pasen, pistache, romig, soep
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote blikken mais (à 310 gram per stuk)
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 600 mililiter groente- of kippenbouillon
  • 100 mililiter slagroom (plus extra om te garneren)
  • 60 gram chorizo
  • handje pistachenootjes gepeld en grof gehakt

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een diepe pan en fruit daarin heel zachtjes de ui en knoflook, tot ze glazig zien.
  • Giet de mais af en houd 2 eetlepels achter. Doe de rest van de mais bij de knoflook en ui in de pan. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat alles zo'n 15 minuten koken. Voeg de slagroom toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd intussen de chorizo in kleine stukjes en bak deze uit in een droge koekenpan. Laat de stukjes chorizo uitlekken en bewaar het vet in de pan.
  • Verdeel de maissoep over borden of kommen en garneer met wat slagroom, chorizo-olie, de achtergehouden mais, de gehakte pistachenoten en de knapperige chorizo.