Leg de trosjes tomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Rooster de tomaatjes ongeveer 10 à 15 minuten, totdat de velletjes openspatten.
Stoom de aardappeltjes - afhankelijk van de grootte - in ongeveer 12 minuten gaar. Prik met de punt van een mes in de aardappels om te checken of ze goed gaar zijn. Dat is zo als het mes er makkelijk inglijdt. Laat de aardappeltjes afkoelen.
Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd het spekvet achter in de pan.
Halveer de avocado en snijd er dunne plakjes van. Duw de avocadoplakjes uit elkaar zodat je een waaier krijgt. Sprenkel er wat limoensap over.
Verdeel de botersla over twee kommen of diepe borden. Leg hier de aardappels, tomaatjes, aspergetips, avocado en het ontbijtspek op. Besprenkel met wat olijfolie en limoensap.
Bak in de koekenpan twee eieren in het achtergebleven spekvet. Leg op het midden van ieder bord een gebakken ei. Strooi er wat peper en grof zeezout over.