Deze fudge met drank is verslavend lekker! Een volle chocoladesmaak met een vleugje Licor 43 en een lekkere crunch van het zeezout. Wauw, dit is lekker!
grof zeezout of zeezoutflakes(om erover te strooien)
Instructies
Zet een pan met een laagje water erin op laag vuur. Plaats daarop een kleinere pan of een metalen kom en zorg dat het water de bodem niet raakt. Doe de chocoladeblokjes in de kom of het pannetje en laat het al roerend helemaal smelten (deze techniek heet 'au bain marie').
Voeg zodra de chocolade gesmolten is de boter toe en laat het smelten. Dan doe je de gecondenseerde melk erbij. Goed roeren totdat alles helemaal gemengd is. Haal de kom van het vuur af en voeg het vanille extract, het zout en de Licor 43 toe. Roer goed totdat alles mooi gemengd is.
Vet een vierkante vorm van ongeveer 20x20 centimeter goed in met boter. Schenk het chocolademengsel erin en strijk de bovenkant glad. Laat de fudge nu minstens 2 uur opstijven in de koelkast en snijd hem dan in stukken. Strooi vlak voor het serveren wat grof zeezout over de fudge.