Ga terug
+ servings
Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE
Afdrukken

Platbroodpizza met aardappel

Als er iets lekker is, is het deze platbroodpizza met dunne plakjes Roseval aardappel, rozemarijn en kaas. Veel kaas!
Gang Avondeten, Hapje, Hoofdgerecht, Lunch, Snack
Keuken Amerikaans, Frans, Fusion, Italiaans, Libanees
Trefwoord aardappel, aardappelen, cheddar, makkelijk, mozzarella, pizza, platbrood, roseval, rozemarijn, snel
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 Roseval aardappels ongeveer 220 gram
  • 2 Libanese platbroden
  • 75 gram crème fraîche
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • takje rozemarijn fijngehakt
  • 50 gram geraspte cheddar
  • 100 gram mozzarella in dunne plakken
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng crème fraîche, knoflook en rozemarijn door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Besmeer er de platbroden mee.
  • Verdeel de mozzarella over de pizza's.
  • Snijd met een mandoline hele dunne plakjes van de aardappels van ongeveer 1 à 2 millimeter dik. Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de platbroodpizza's.
  • Besprenkel de pizza’s met wat olijfolie en strooi de cheddar erover. Bak de aardappelpizza’s in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Hou goed in de gaten dat ze niet te donker worden, iedere oven is anders.
  • Strooi de bieslook vlak voor het serveren over de pizza’s.