Ga terug
+ servings
Indiase chicken tikka bowl - ANNIEPANNIE
Afdrukken

Indiase tikka bowl met kip, garnalen en mango

Deze Indiase tikka bowl met kip en garnalen is heerlijk! En nog makkelijk om te maken ook. Serveer de geroosterde tikka spiesjes met rijst, knapperige broccoli en mango-yoghurt. 
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Fusion, Indiaas
Trefwoord broccoli, garnalen, India, Indiaas, kip, koriander, mango, rijst, tikka, tikka masala, yoghurt
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Marineren 1 uur
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 120 g volkoren basmatirijst
  • ½ mango in reepjes
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mangochutney
  • 150 g kippendijfilet
  • 12 rauwe wokgarnalen ontdooid

Voor de marinade:

  • 1 Tikka Massala Paste Pot (Patak’s)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • ½ el zonnebloemolie

Ook nodig:

  • 4 houten spiesjes

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom.
  • Snijd de kippendijfilets in reepjes van hetzelfde formaat als de garnalen. Doe de kipreepjes en de garnalen bij de marinade in de kom en meng alles goed door. Dek af en laat minstens 1 uur - maar liever langer – marineren in de koelkast.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor volkoren basmatirijst heb je 25 minuten nodig.
  • Rijg intussen om en om stukjes kip en garnalen aan de spiesjes. Drie garnalen per spiesje.
  • Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel in repen of plakjes.
  • Verhit een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur en bak hierin de kip-garnalenspiesjes in zo’n 6 à 7 minuten gaar.
  • Stoom de broccoli in 4 à 5 minuten gaar in een stoompan. Heb je die niet, hang dan een vergiet in een grote pan met een laagje water op de bodem, doe hierin de broccoli en breng het water aan de kook. Dek het vergiet af met een grote deksel.
  • Verdeel de basmatirijst en broccoli over twee kommen. Leg daarop de mangoplakjes en de kip-garnaalspiesjes. Roer de mangochutney losjes door de Griekse yoghurt en schep op iedere kom een lepel mangoyoghurt.