Ga terug
+ servings
Citroenrisotto met tuinbonen - Anniepannie
Afdrukken

Romige citroenrisotto met tuinbonen

Deze citroenrisotto is heerlijk fris en romig tegelijk. Een recept om blij van te worden!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord citroen, gastrecept, parmezaanse kaas, rijst, risotto, tuinbonen, vega
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram risottorijst arborio of carnaroli
  • 1 kilo verse tuinbonen
  • 1 ui
  • 125 ml witte droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm + extra
  • 2 takjes munt fijngehakt + wat muntblaadjes
  • 1 citroen schil geraspt + wat extra schijfjes om te serveren
  • peper en zout
  • 1 à 1,5 liter groentebouillon
  • 1 klontje boter
  • versgeraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Start met de tuinbonen. Begin hier op tijd mee want het is een tijdrovend maar wel heel mindful klusje :-) Haal de bonen uit de peulen. Blancheer de tuinbonen 2 minuten, spoel ze af met koud water, maak er een sneetje in en pel dan het grijze velletje eraf tot je een mooie groene boon overhoudt.
  • Snipper de ui en verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui een paar minuten zachtjes en voeg dan het citroenrasp toe. Bak de risottorijst kort mee en blus af met de witte wijn. Roer de risotto goed door totdat de wijn helemaal is opgenomen en voeg dan een beetje bouillon toe. Roer regelmatig en als de bouillon bijna is opgenomen, voeg je telkens weer wat nieuwe bouillon toe. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Voeg in de laatste 5 minuten de tuinbonen en tijm toe. Voeg tenslotte nog het sap van een 1/2 citroen (of meer naar smaak), de roomboter, Parmezaanse kaas en de fijngehakte munt toe. Roer goed door. Serveer de romige citroenrisotto met tuinbonen direct met nog wat extra tijm en munt en een schijfje citroen.