Ga terug
+ servings
Gewokte inktvis op Aziatische wijze - Anniepannie
Afdrukken

Gewokte pijlinktvis 'Asian style' met noedels, gember en limoen

Deze gewokte pijlinktvis met zwarte rijstnoedels, rode peper, knoflook en gember is onwijs lekker! En - je verwacht het niet - het is super simpel om te maken!
Gang Lichte maaltijd, Voorgerecht
Keuken Aziatisch, Nederlands, Thais, Vietnamees, Vis
Trefwoord bosui, gember, inktvis, knoflook, limoen, noedels, noordzeevis, pijlinktvis, rode peper, sojasaus, vis, vissaus, zwarte rijst
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 pijlinktvis
  • 1 teentje knoflook in dunne plakjes
  • ½ rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • ½ rode paprika in reepjes
  • klein stukje gember ongeveer 1 bij 2 cm, in dunne reepjes
  • 2 bosuitjes in reepjes (groene en witte ringetjes apart houden)
  • 100 gram zwarte rijstnoedels mihoen kan ook
  • 1 el vissaus
  • ½ el sojasaus
  • 1 limoen gehalveerd
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Maak de pijlinktvis schoon (hoe je dat doet, lees je hierboven) en snijd het lijf in reepjes. Snijd de tentakels van elkaar los.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok. Bak hierin de knoflookplakjes totdat ze lichtbruin en crispy zijn. Haal ze er snel uit voordat ze te donker worden, want dan worden ze bitter. Laat de knoflookplakjes uitlekken op wat keukenpapier.
  • Doe de gehakte rode peper en reepjes gember in de wok. Bak kort (op hoog vuur) totdat de geuren vrijkomen. Doe dan meteen de reepjes rode paprika en de witte bosuiringetjes erbij. Wok deze een paar seconden mee. Voeg dan de reepjes inktvis en de tentakels toe en wok alles nog ongeveer 4 minuten op hoog vuur.
  • Zet het vuur laag en voeg de vissaus, sojasaus en een flinke kneep limoensap toe aan de pan. Roer om en voeg de noedels toe. Schep alles goed door elkaar en verdeel de noedels en goodies over twee bordjes. Garneer met de groene bosuiringetjes en de knapperige plakjes knoflook.