Dit is niet normaal lekker! Geroosterde bloemkoolsteak met crispy randjes, geserveerd met een smokey romescosaus van hazelnoten en geroosterde paprika. Vega, vegan, glutenvrij en nog makkelijk ook!
200gramgeroosterde paprika’suit pot of zelf geroosterd
2tomaten uit blikik gebruik de san marzano tomaten van Mutti
1teentje knoflook
2elcitroensapvers
1elolijfolieextra vierge
klein bosje platte peterselie
½tlgerookt paprikapoeder
zout & peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd 2 ‘steaks’ uit het midden van de bloemkool, elk ongeveer 3 cm dik. Leg de steaks op de bakplaat.
Roer de olijfolie en het citroensap door elkaar, samen met wat zout en versgemalen peper. Smeer hiermee de bovenkant van de bloemkoolsteaks in (een kwastje is handig maar met je vingers kan het ook).
Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Keer de bloemkoolsteaks na 15 minuten voorzichtig om en kwast dan ook de andere kant in met de citroenolie. Bak de bloemkoolsteaks daarna nog eens 15 minuten totdat ze gaar zijn en licht gebruind.
Doe intussen alle ingrediënten voor de romescosaus in de keukenmachine en blend totdat je een saus hebt.
Haal de bloemkoolsteaks uit de oven, leg ze op een bord en lepel er wat van de romescosaus over.