Ga terug
+ servings
vegan blondies van kikkererwten
Afdrukken

Blondies van kikkererwten met chocolade en pindakaas (vegan + glutenvrij)

Deze chocolatechip-pindakaas blondies zijn vegan én glutenvrij. De kikkererwten, pindakaas en maple syrup zorgen voor een heerlijk plakkerige structuur, zoals blondies horen te zijn!
Gang Snack
Keuken Amerikaans, Nederlands, Vegan
Trefwoord blondies, chocolade, gezond, glutenvrij, honing, kikkererwten, pindakaas, vegan
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 16 blondies

Ingrediënten

  • 350 g kikkererwten, afgespoeld in een vergiet uitlekgewicht
  • 150 g pindakaas
  • 120 g maple syrup (of honing als je niet vegan eet)
  • 100 g pure chocolade 70%, in stukjes gehakt
  • 1,5 tl vanille extract
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baksoda
  • 1/2 tl zout
  • Optioneel: 1 handje gehakte ongezouten pinda’s

Ook nodig:

  • vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakvorm in met zonnebloemolie.
  • Doe alle ingrediënten behalve de chocolade en de extra’s in de keukenmachine. Blend totdat je een glad beslag hebt.
  • Schep de massa over in een grote kom en roer de helft van de chocolade erdoor, samen met (eventueel) de gehakte pinda’s.
  • Spreid het beslag gelijkmatig uit in de bakvorm met een spatel of de achterkant van een lepel. Dit gaat best moeilijk, maar uiteindelijk krijg je het glad. Heb geduld! Strooi de rest van de gehakte chocolade uit over de blondie.
  • Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak gedurende 25 minuten. Het is de bedoeling dat de blondies van binnen lekker zacht en plakkerig blijven.
  • Laat de blondie afkoelen in de vorm en snijd hem daarna in mooie vierkante stukjes.