Print
Broccolistamppot met garnalen en cashewnoten - Anniepannie

Broccolistamppot met sticky garnalen en cashewnoten

Deze broccolistamppot heeft een heerlijk Aziatisch tintje. Met sticky garnalen met limoen, geroosterde cashewnoten en een scheutje kokosmelk is dit een regelrechte topper!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Fusion, Nederlands
Keyword aardappelen, broccoli, broccolistamppot, cashewnoten, garnalen, herfst, lente-ui, stamppot, winter
Voorbereiden 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingredi├źnten

  • 450 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram broccoli uit de diepvries
  • 180 gram gepelde rauwe garnalen (uit de diepvries)
  • 75 gram gezouten cashewnoten
  • 2 lente-uitjes in dunne reepjes
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 el honing
  • 1 teentje knoflook
  • ┬Ż limoen
  • scheutje kokosmelk
  • zout & peper

Bereidingswijze

  1. Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een ruime pan water in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de broccoliroosjes toe.
  2. Verwarm intussen een koekenpan en rooster hierin de cashewnoten. Laat ze afkoelen op een bord.
  3. Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep ze droog met wat keukenpapier. Verhit vervolgens wat (zonnebloem)olie in een koekenpan en bak de garnalen totdat ze roze beginnen te zien.
  4. Pers een teentje knoflook uit boven de garnalen en voeg de sambal toe. Bak dit al roerend kort mee. Voeg dan de honing toe en roer totdat alle garnalen voorzien zijn van een glanzend laagje. Blus af met een kneepje limoensap en doe de garnalen met het vocht tot gebruik in een kommetje.
  5. Giet de aardappelen en broccoli goed af in een vergiet en doe ze terug in de pan. Voeg een scheutje kokosmelk toe en stamp de boel met een pureestamper tot een stevige, maar niet droge puree. Voeg eventueel nog een extra scheutje kokosmelk toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Roer nu de garnalen (met het vocht!), de cashewnoten en de reepjes lente-ui door de broccolistamppot. Snijd de iets uitgeknepen halve limoen door midden en serveer deze bij de stamppot.