Ga terug
+ servings
Sabich met gegrilde aubergine en ingelegde biet - Anniepannie
Afdrukken

Sabich met gegrilde aubergine

Sabich is het ultieme Israëlische streetfood. Een heerlijk pitabroodje gevuld met gegrilde aubergine, hummus, tahin, hardgekookt ei en frisse salade. Echt lekker!
Gang Diner, Lunch, Ontbijt
Keuken Israelisch
Trefwoord aubergine, broodje, ei, hummus, ontbijt, pita, sabich, streetfood, tahin
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes gekocht of zelfgemaakt
  • Wat blaadjes botersla
  • 5 à 6 el hummus gekocht of zelfgemaakt
  • ¼ komkommer zaadlijsten verwijderd en in piepkleine blokjes
  • 8 plakjes zoetzure biet uit pot of zelfgemaakt
  • 10 plakjes gegrilde aubergine
  • 2 el tahini of meer
  • 2 el citroensap
  • 1,5 el fijngehakte peterselie
  • 2 eieren hardgekookt en in plakjes

Instructies

  • Meng de komkommerblokjes, het citroensap en de fijngehakte peterselie door elkaar.
  • Als je de gegrilde aubergine uit de diepvries gebruikt: verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan en bak de plakjes heel zachtjes gedurende 4 à 5 minuten totdat ze warm zijn.
  • Verwarm de pitabroodjes even in een broodrooster. Snijd ze daarna half open.
  • Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de hummus. Doe dan in beide broodjes wat botersla en verdeel de aubergine erover. Verdeel vervolgens de plakjes ei en biet over de pitabroodjes en eindig met een schepje van het komkommerslaatje. Giet als finishing touch wat tahini over de broodjes en voila: klaar zijn de sabich!