Ga terug
+ servings
Kabeljauwpakketje uit de oven met pesto - Anniepannie
Afdrukken

Kabeljauwpakketjes uit de oven met pesto en tomaat

Makkelijk en chic tegelijk, dat zijn deze kabeljauwpakketjes uit de oven. Je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig: kabeljauw, pesto, citroenrasp, tomaat en courgette. Ideaal!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Mediterraan
Trefwoord 5 ingrediënten, caprese, courgette, kabeljauw, noordzeevis, pesto, tomaat, vis
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 porties kabeljauw van ongeveer 130 gram per stuk
  • 14 plakjes courgette
  • 10 plakjes tomaat
  • 5 tl pesto
  • rasp van een halve onbespoten citroen (bio)
  • versgemalen peper

Ook nodig:

  • 2 vellen bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Roer de citroenrasp door de pesto.
  • Leg op elk vel bakpapier 7 plakjes courgette, overlappend. Plaats daarop de stukken kabeljauw. Besmeer de stukken kabeljauw met het pestomengsel en maal er wat peper over. Leg dan op ieder stuk kabeljauw 5 plakjes tomaat, ook weer overlappend.
  • Vouw beide pakketjes goed dicht. Dat doe ik zo: breng de stukken bakpapier langs de lange zijde van de vis naar elkaar toe en vouw ze in elkaar. Pak dan beide uiteinden en vouw en frommel deze ook goed dicht. Het is belangrijk dat het pakketje aan alle kanten goed dicht zit en er geen lucht meer kan ontsnappen.
  • Leg de pakketjes op een bakplaat en schuif ze in het midden van de voorverwarmde oven. De pakketjes zijn in 15 tot 20 minuten gaar. Dit hangt een beetje af van de dikte van je stukken kabeljauw. Dikke stukjes? 20 minuten. Dunner? Dan is 15 minuten waarschijnlijk al voldoende.