Ga terug
+ servings
Kuku sabzi - Perzische kruidenfrittata | Anniepannie.nl
Afdrukken

Kuku sabzi (Perzische kruidenfrittata) met doperwten

Kuku sabzi is een Perzische kruidenfrittata met walnoten en gedroogde cranberries. Er zitten zóveel verse kruiden in dat de frittata helemaal groen ziet. Ik voegde ook nog doperwten toe, yummm!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Iraans, Perzisch
Trefwoord cranberries, dille, ei, frittata, koriander, kruiden, omelet, peterselie, walnoten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 frittata

Ingrediënten

  • 200 gram diepvries velderwten Bonduelle
  • 6 eieren
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl zeezout
  • flink zwarte peper
  • 7 lente-uitjes
  • 20 g verse platte peterselie fijn gehakt
  • 20 g verse koriander fijn gehakt
  • 20 gram verse dille fijn gehakt
  • 60 gram walnoten grof gehakt
  • 40 gram gedroogde cranberries grof gehakt
  • 1 el olijfolie
  • Griekse yoghurt voor erbij

Ook nodig:

  • koekenpan met antiaanbaklaag en deksel

Instructies

  • Doe de diepvriesvelderwtjes in een vergiet en spoel ze af onder koud, stromend water. Het gaat erom dat de erwtjes ietsje ontdooien en je geen aan elkaar gevroren klonten meer hebt. Laat de erwtjes goed uitlekken.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen op een bord.
  • Maak de lente-uitjes schoon en hak ze zo fijn mogelijk. Hak daarna de kruiden super fijn. Doe je best!
  • Doe de eieren in een grote kom, samen met de kaneel, komijn, peper en zout. Kluts goed door totdat alles gemengd is. Voeg dan de doperwten, de gehakte kruiden en lente-uitjes, walnoten en cranberries toe. Meng alles goed door.
  • Vet de hele koekenpan in met 1 el olijfolie en verhit op middelhoog vuur. Voeg zodra de pan warm is het eiermengsel toe. Zet het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat de kuku sabzi in ongeveer 12 minuten gaar worden. De frittata is gaar wanneer de eieren helemaal gestold zijn.
  • Serveren: laat de kuku sabzi voorzichtig op een bord of serveerplank glijden en snijd in parten. Geef er een schep dikke yoghurt bij en een frisse salade.

Notities

Tip: als je geen deksel hebt voor je koekenpan, kun je ook een stuk aluminiumfolie tot deksel vormen.