
‘Vegan paté? Nu ga je écht te ver Anniepannie!’ Is dit wat jij dacht toen je de titel van dit recept las? Ik hoop het stiekem ZO… Weet je waarom? Ik ben erin geslaagd om een vegetarische paté te maken die echt superdepuper veel lijkt op echte leverpaté. Geen grap! Ik was er zelf ook verbaasd over. Je maakt de paté met linzen, walnoten en een paar dadels. De dadels geven een subtiel zoetje, waardoor de paté nog het meest doet denken aan de cranberrypaté van de supermarkt. Lieve lezers, deze vegan paté van linzen is een must try. Oordeel niet voordat je geproefd hebt!
Vegan paté: goedgekeurd door niet-vegans
Laatst kwam mijn eetclub bij mij thuis SinterKerst vieren. Het ultieme testpanel voor alle nieuwe Anniepannie creaties! Want die meiden zijn fijnproevers hoor… Ik pakte een borrelplankje, legde er een mooie plak van de linzenpaté op en gaf er crackertjes bij. Wat denk je? Nog geen paar minuten later was de paté schoon op. Ze waren laaiend enthousiast! Need I say more? Het wordt tijd dat jij deze vega paté ook gaat proberen.
Fop je vrienden
Ik vind het wel grappig om mensen een beetje te foppen. Doordat deze paté zelfs een beetje de kleur van leverpaté heeft, is het het ultieme fopmateriaal. Serveer het in de vorm van paté. Heb je net als ik een kookring (misschien heb je zelfs wel een rechthoekige steker, nog beter!), gebruik deze dan om een mooie plak van de vegan paté te vormen. Strijk het glad aan de bovenkant en tadaaa, net echt. Ook leuk fopmateriaal is trouwens deze salami van chocolade. Of deze steak tartare van tomaat. Voor de liefhebbers. 😉


Vegan paté van linzen, walnoten en dadels
Deze vegan paté is serieus net echt! Geloof me, dit wil je proeven. Je maakt de paté met linzen, walnoten en een paar dadels. De dadels geven een subtiel zoetje, waardoor de paté nog het meest doet denken aan de cranberrypaté van de supermarkt. Zalig!
Ingrediënten
- 1 groot blik linzen afgespoeld en uitgelekt
- 120 gram walnoten grof gehakt
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 el citroensap
- 2 à 3 el water
- 2 snuffen zout
- 2 medjoul dadels ontpit en in stukjes
- versgemalen zwarte peper
Ook nodig:
- keukenmachine
- eventueel: kookring
Bereidingswijze
-
Simpelste recept ooit: doe alle ingrediënten in de keukenmachine en blend totdat alles mooi glad is.
-
Opdienen: leg de kookring op je borrelplank of op een mooi bord. Vul de kookring voor ongeveer 2 centimeter met de vegan paté. Strijk de bovenkant zo glad mogelijk met de achterkant van een lepel. Maak de lepel eventueel een beetje nat als de paté blijft plakken. Trek de kookring voorzichtig omhoog en serveer de paté met crackertjes.
Meer vegan borrelhapjes?
Muhammara – Libanese spread van paprika
Krokante kikkererwten met cajunkruiden
Gladde hummus zoals je ‘m in een restaurant krijgt
Dukkah – geurige kruidendip uit Egypte

Dit is een samenwerking met Bonduelle.
IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?
Helemaal zin gekregen om deze vegan paté zelf te maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!
VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.
Geef een reactie