Anniepannie.nl

Kleurrijke en gezonde recepten met veel groente

  • Home
  • Recepten
  • Top 10
  • Kookboeken
  • Shop
  • Over
    • Het team
You are here: Home / Vis / Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus

Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus

24 mei 2020 By Andrea (Anniepannie.nl) Leave a Comment


Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus - foto: David Loftus©
Foto: David Loftus©

Als je nu geen zin hebt om zo’n heerlijk, knapperig gefrituurd mosseltje van je scherm te pakken, dan weet ik het niet hoor! Zoals je merkt word ik nogal wild van de aanblik van deze gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus. Het recept komt uit dit prachtige mosselboek van Bart van Olpen. Het kookboek is een ode aan Zeeuwse hangcultuurmosselen en staat vol met prachtige foto’s en smakelijke recepten. Vandaag mag ik als voorproefje deze knapperige pankomosselen met jullie delen, zo leuk!

Gefrituurde mosselen met een dip

Ik weet niet hoe vaak jij mosselen maakt, maar ik maak ze zelf nog veel te weinig. Dat komt omdat Roel niet zo’n fan is, dan koop je toch minder snel zo’n hele bak voor jezelf. Maar, lieve lezers, er is hoop. Deze gefrituurde mosselen lijken op het oog namelijk wel een (heel klein) beetje op mini kipnuggets. En als hij ergens dol op is… Hahaha! En ik bedoel: eigenlijk alles wat gefrituurd is, is lekker. Ik ga het hem snel een keertje voorzetten.

Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus - foto: David Loftus©-3

Gefrituurde mosselen met panko en remouladesaus

Deze in panko gepaneerde, gefrituurde mosselen zijn de beste snack die je je kunt bedenken. Knapperig, warm, zilt en bomvol smaak. Heerlijk met een zelfgemaakte remouladesaus!
0 van 0 stemmen
Recept afdrukken Pin recept Beoordeel dit recept
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Remouladesaus met bleekselderij

  • 1 stengel stengel bleekselderij onderkant en draden verwijderd
  • 100 gram mayonaise
  • 1 eetlepel fijngesneden augurken
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • een paar druppels citroensap
  • een paar druppels tabasco

Mosselen in panko

  • 100 gram bloem gezeefd
  • 2 eieren losgeklopt
  • 100 gram panko Japans broodkruim of
  • ander broodkruim
  • 300 gram gekookt mosselvlees

Instructies

  • Maak de saus. Snijd de bleekselderij in kleine blokjes. Blancheer ze 1-2 minuten in kokend water met wat zout. Haal de blokjes eruit, laat ze afkoelen in ijswater en laat ze goed uitlekken in een zeef. Meng de mayonaise, selderijblokjes, augurk, sjalot en peterselie. Breng de remoulade op smaak met citroensap, tabasco, zout en peper. Zet hem apart.
  • Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C.
  • Doe de bloem, het ei en de panko in aparte kommen en zet die naast elkaar. Dep de mosselen goed droog met keukenpapier of met een schone theedoek. Wentel de mosselen nu eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door de panko.
  • Frituur de mosselen in de hete olie tot ze mooi lichtbruin zijn. Zorg ervoor dat er voldoende olie in de pan zit, zodat de mosselen onderstaan. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de mosselen met de remouladesaus.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat hier weten hoe het was!

Eet smakelijk!

Meer lekkere mosselrecepten:

Mosselen met hollandaisesaus
Thaise mosselen in gele currysaus
Griekse mosselen met tomaat en feta (saganaki)
Romige chowder met mosselen en spek

En als je (net zoals ik) écht geen genoeg kunt krijgen van mosselen, bestel dan dit prachtige mosselboek van Bart van Olphen. Het staat bomvol fantastische recepten met mosselen.

Het Zeeuwse Mosselkookboek heb ik gekregen. Ik besloot zelf om er onder andere dit heerlijke recept uit te delen. Vanzelfsprekend schrijf ik alleen over kookboeken waar ik zelf écht fan van ben. Deze valt zeker in die categorie en heeft een mooie plek gekregen in mijn (ietwat uitpuilende) kookboekenkast.

IDEEËN VOOR ANNIEPANNIE?

Helemaal zin gekregen om deze gefrituurde mosselen met remouladesaus te gaan maken? Of zit je misschien te wachten op een ander soort recept? Ik ben benieuwd! Plaats hieronder een reactie, of… reageer/tag @anniepannie_nl op Instagram! Vind ik super leuk!


VOLG JE ANNIEPANNIE AL OP SOCIAL MEDIA?
Like je Anniepannie.nl al op Facebook? Klik hier!
Volg Anniepannie.nl ook op Instagram en Pinterest.

Dit delen:

  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Click to share on WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om af te drukken (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Filed Under: 7 ingrediënten, Borrel, Comfort food, Hapjes en Snacks, Kookboeken, Recepten, Sauzen, Vis, Voorgerechten Tagged With: augurken, bleekselderij, borrelen, borrelhapje, ei, gastrecept, kookboek, mosselen, paneren, panko, peterselie, remouladesaus, sjalot, snack, vis, voorgerecht, Zeeuws

« Mosselen met hollandaisesaus
Mosselen in gele curry saus »

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn beoordeling:




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hoi, ik ben Andrea! Ik bedenk creatieve recepten met veel groente. Gezond, kleurrijk, nét even anders en - het allerbelangrijkst - heerlijk van smaak. Enjoy!

Over Anniepannie.nl ↠
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

anniepannie_nl

Anniepannie.nl | Andrea Tegel
Als er iets lekker is, dan is het deze platbroodpi Als er iets lekker is, dan is het deze platbroodpizza met aardappel! Het lijkt op het eerste gezicht misschien helemaal niet zo interessant, maar geloof me: deze wil je maken. Roseval aardappels hebben al een heerlijke smaak van zichzelf, maar gecombineerd met rozemarijn, knoflook, heel veel kaas en romige crème fraîche worden ze nóg lekkerder! Tel daar een crunchy bodem van Libanees platbrood bij op en echt, je weet niet wat je meemaakt. Aardappelplatbroodpizza for president! Lekker als avondeten, maar zo’n slice aardappelpizza smaakt ook top bij lunch of de borrel. Linkje staat in mijn bio @anniepannie_nl. 🥳😘
Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een Jarig! 🥳🥳🥳 Verjaardag nummer twee die een beetje gek verloopt. Vorig jaar koos ik er zelf voor om geen groot feest te geven, later had ik daar natuurlijk VETTE spijt van. 🥸 Maar ach, ik had natuurlijk nooit kunnen voorspellen dat Nederland vlak daarna volledig op slot zou gaan. Toch is deze verjaardag heel bijzonder voor mij. Ik krijg namelijk het allermooiste cadeau ooit! Ze zit vanmiddag bij me op de bank: supermams. 💥🦸🏻‍♀️ 

Ik ben 33 geworden op 03-03. Dat is best iets moois om bij stil te staan. Ben jij ook zo iemand die dan meteen de betekenis van die dubbele getallen gaat googelen? Ik wel. Een soort nummerhoroscoop 🤩👼🏻😄. Ik kan je vertellen: 33 33 vertelt me prachtige dingen. This is going to be a GREAT year! Vol gezondheid, creativiteit en overvloed. Kom maar op! 🙌🏻🤑🥰🤸🏻‍♀️

Wie jarig is trakteert. Geen winactie voor jullie, wél een website vol lekkers en de belofte dat er dit jaar nog een heleboel fantastische recepten bij gaan komen. Veel groente, weinig ingrediënten, zoals je van me gewend bent. Zelf heb ik vandaag niet de millionaires shortbread gebakken van de foto, maar wel brownies met van die dikke korrels zeezout erin verstopt. En ik heb m’n lievelings treat besteld bij Maison Kelder: hazelnoot-crème gebakjes. 🤤🤤🤤 

Lieve allemaal, pluk de dag en vier het leven! 💜
Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy make Ook zoete aardappels kun je pletten en crispy maken in de oven! Niét zo knetterknapperig als je dat met gewone aardappels kunt doen (let’s be real), maar desalniettemin lekker en met crunchy randjes. Pof er teentjes knoflook bij, prak ze tot een mushy substantie en roer dit door een paar lepels mayonaise voor een heerlijke knoflookmayonaise. De combinatie met de geplette zoete aardappels is hemels!

Knaloranje gesmashte aardappels met een robuuste look en crispy randjes, ik word er zelf helemaal wild van. Vanbinnen zijn ze zacht en bijna karamelachtig van smaak. Je kunt ze bijna met alles combineren. Zo at ik het al eens in combinatie met Japanse miso-aubergines, maar ook met een frisse salade, gebraden kip of een visje zijn deze zoete ovenaardappels heerlijk. Leef je uit!

De link naar het ‘recept’ vind je in mijn Instagram-bio 👉🏼 @anniepannie_nl, of kijk op www.anniepannie.nl.
Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine Stop right there! Heb jij weleens pulled aubergine gegeten? Nee? Dan staat je nog een magische ontdekking te wachten. Ik maakte pita’s met pulled aubergine, sla, geroosterde paprika en een flinke dot hummus en… HET WAS FANTASTISCH! Ik kruidde de pulled aubergine met baharat en zo kreeg het hele gerecht een heerlijk Midden-Oosters tintje. Yummie! Dit wil je proeven hoor.

Om een heerlijke, vlezige structuur te krijgen moeten je aubergines twee keer in de oven. Eén keer om gaar te poffen en één keer om uit te drogen en stevig te worden. Na de eerste keer in de oven trek je het auberginevlees in repen. Dan kruid je ze en leg je ze terug op de bakplaat. Nog eventjes in de oven en voila, je pulled aubergine is ready! Ik serveerde de aubergine in pitabroodjes met sla, geroosterde paprika en hummus, maar je bent natuurlijk vrij om je eigen toppings te kiezen! Go wild! Veel plezier met mijn recept. Laat je het weten als je het gemaakt hebt? Vind ik super leuk.

Je vindt de link naar het recept in mijn bio @anniepannie_nl, maar je kunt ook ‘pulled aubergine’ intikken op Google. Enjoy! 🙏🏻😋
Mijn mams is ein-de-lijk weer thuis. 💪🏻🦸🏻‍♀️💥 Blij en dankbaar! #vivalavida

Wie heeft er leuke plannen vandaag?
Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een popula Ken je saag paneer al? Vast wel! Het is een populair gerecht uit de Indiase keuken. Deze vegetarische spinaziecurry met knapperige blokjes paneer is voor mij ultiem comfort food.

Paneer is trouwens een Indiase kaas, die nog het meest lijkt op hüttenkase. Maar dan in vastere vorm. Als je paneer na het marineren bakt in een koekenpan, wordt het heerlijk knapperig aan de buitenkant. Nou hoorde ik gisteren van @eefkooktzo dat de Appie geen paneer meer verkoopt (😭). Je zult voor paneer dus even wat beter moeten zoeken (toko’s hebben het altijd wel). Of... maak het zelf. Daarvoor verwijs ik je naar @spicetripwithpaulami, die heeft vast een recept.

Dit saag paneer recept komt uit het nieuwste kookboek van @thecurryguy Dan Toombs. Het staat vol met goddelijke recepten. En prachtige foodfotografie ook, van @kriskirkham.

Het recept en alles over dit boek vind je nu op Anniepannie.nl! Enjoy! 💜

Dit kookboek kreeg ik van @goodcooknl.
Volgen op Instagram

Handige webshops

Albert Heijn
Bol.com
Bijenkorf
HEMA
Greetz

Nu populair

Blondies van kikkererwten met pindakaas en chocolade (vegan)
Zelfgemaakte falafel uit de koekenpan
Chocolademelk van cacaopoeder
Rode koolsalade met appel, munt en limoen
Geroosterde paprika zelf maken op 2 manieren
Feta uit de oven met paprika en tomaat (bougiourdi)

Elke maandag de nieuwste recepten in je mailbox?

De nieuwste hotspots

Activiteiten in Den Haag - The Hague Highlights

Winter in de hofstad: 5 leuke activiteiten in Den Haag!

Promenade Food Festival - CrownePlaza-c-MevrYan

Promenade Food Festival: South African Flavours

Proost-jazz-lunch-restaurant-6-en-24

Jazz lunch bij Restaurant 6&24 in Den Haag

Makkelijke pizza’s

platbroodpizza met chorizo en bloemkool

Platbroodpizza met chorizo, en bloemkool

Pizzas van platbrood en aardappel ANNIEPANNIE

Platbroodpizza met aardappel

Pizza met tonijn, courgette en kaas - ANNIEPANNIE

Pizza met tonijn en courgette

Zoete en hartige nagerechten

Kitkat cheesecake - ANNIEPANNIE-1

KitKat cheesecake

Sate van mango | Mango saté - Foto Remko Kraaijeveld

Saté van mango met zoete chilisaus

Kokoskoekjes met lemoncurd uit No Waste - ANNIEPANNIE

Kokoskoekjes met lemoncurd

ELKE MAANDAG DE NIEUWSTE RECEPTEN IN JE MAILBOX?

Volg Anniepannie.nl

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Aan de inhoud van Anniepannie.nl kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. © 2015-2021 – Alle rechten voorbehouden – Teksten van blogs en beeldmateriaal mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.